Shrnutí roku 2022

Milí členové, partneři a podporovatelé Business Leaders Forum,

Rok 2022 byl pro nás výjimečný. Přesně před 30 lety došlo k založení našeho spolku nynějším králem Karlem III., který se tak zasadil o rozvoj odpovědného podnikání v České republice. Když se ohlédnu zpět, vidím, jakým vývojem si firemní odpovědnost za ty roky prošla. Mám radost, že se ESG dostává stále více pozornosti, že v Čechách už vidíme světové trendy a komplexní přístup k udržitelnosti. I náš spolek se vyvíjel a v průběhu let jsme se věnovali různým tématům a projektům. Zaměření na odpovědný leadership a udržitelnost v praxi však zůstává naší prioritou.

V návaznosti na třicetileté jubileum jsme letos spustili nové webové stránky, jejichž součástí je i „ESG knihovna“. Najdete zde celou řadu užitečných článků, odkazů a videí k tématu. Knihovnu budeme i nadále aktualizovat a věřím, že se stane místem, kam se rádi budete chodit inspirovat a vzdělávat. Naši členové mají na webu také vlastní sekci, kde najdou přehled členských výhod, mohou se registrovat na setkání a zhlédnout záznamy našich akcí. Navazujme další spolupráce v rámci regionu, chceme přinášet ještě více inspirace ze zahraničí, a tak si náš web mohou nově přečíst i vaši anglicky hovořící kolegové. A jako dárek k výročí jsme si nadělili modernější verzi našeho loga.

Nový kabát dostala i unikátní konference „ESG Leadership“. Kromě nového názvu akce jsme v rámci programu uvedli diskusní stoly, které u vás měli velký úspěch. U příležitosti 5. ročníku jsme vás rovněž pozvali na oslavu 30 let. Zváni jste však byli i na řadu dalších akcí, které jsme v průběhu roku zorganizovali. Věnovali jsme se na vaše přání i aktuálním tématům jako je válka na Ukrajině, nová evropská regulace a nefinanční reporting.

Přátelé, jen díky vám jsme letos mohli zrealizovat tolik našich plánů a vizí. Děkuji, že můžeme úroveň udržitelnosti českého byznysu zvedat společně. Velmi si vážím vaší podpory a budu se těšit na další spolupráci s vámi v roce 2023 z role členky výkonného výboru Business Leaders Forum.

Tereza Koucká

 

Oznámení o souborech cookie ve WordPressu od Real Cookie Banneru